Acasă / Gânduri / S-a terminat. Dar pana cand?

S-a terminat. Dar pana cand?

S-a terminat. Dar pana cand?

Cand s-a terminat? Da-mi voie sa am indoieli, sa fiu eu cea care greseste, da-mi voie sa cred ca regulile dupa care jucam sunt doar propriile noastre credinte si ca in final niciunul dintre noi nu se va afla pe locul doi, pierzand ceea ce pentru altii este inca de la inceput o lupta castigata. Da-mi voie sac cred in continuare ca totul este o cursa si ca suntem doar trecatori pe aici, pentru ca locul nostru se afla pe drumuri care se unesc in cele din urma. Sau poate,  daca stau sa ma gandesc, noi nu suntem, de fapt, deloc.

s-a terminat

Ei bine, jocul incepe inainte cu mult de linia de start si stii ca totul este real cand melodia pe care jucati va poarta in locuri necunoscute. Credeai ca totul sta in mainile noastre? Cand ratiunea moare, se nasc ganduri. Totul face parte din joc… nu ti-ai dat inca seama? Totul in jur se potriveste, piesele se unesc, cuvintele capata sens, ploaia stinge indoielile si aprinde visele. Dar cum sa ma incadrez, cand in mine se naruieste totul de la prima rasuflare a ploii calde?

Probabil ca vrei raspunsuri. Le vei gasi… in oglinda in care ti se vor infatisa toate ezitarile, framantarile si regretele. Gresim cand. Ezitam sa. Nu avem curajul sa. Uitam sa. Pierdem din vedere ca timpul se pierde si el, alaturi de noi printre ceilalti. Ne pierdem ca sa ne regasim, din nou si din nou, ne pierdem inconstienti… fiecare data poate fi ultima. Tind sa cred ca linia asta pe care alergam fara incetare se afla la limita dintre efort si imaginatie, realitate si destin,  coincidenta si alegeri. Traind gresim, gresim traind, iar in fapt nu suntem decat partasii nevinovati al unui joc la fel de nevinovat. Si alegem sa tacem, sa pastram aparentele. Tot ceea ce vom spune poate fi folosit impotriva noastra.

Declar pe proprie raspundere ca la cate greseli am facut, astazi le pot numi deciziile ce maine se transforma in planuri. Nu folosi asta impotriva mea, jocul asta se joaca in doi si nu suntem noi cei doi  care am ales asta. Te-ai intrebat vreodata cum e sa joci pe o melodie ce nu se potriveste sufletului tau? Ti-am soptit ca totul va fi bine, insa, stiam ca s-a terminat. Dar pana cand?

Despre Andreea M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *