Acasă / Curiozități / Dormitoare – o sursa de inspiratie

Dormitoare – o sursa de inspiratie

Tu unde dormi? Intr-un dormitor, nu-i asa? Chiar daca de-a lungul timpului ajungem sa dormim prin mai multe dormitoare, important este unul singur, al nostru! Un sfert din viata noastra il petrecem in pat (aproximativ 25 de ani). Ce vreau sa zic este ca ar trebui sa ne concentram atentia catre locul in care dormim; de fapt cu acest articol sper sa va inspir si sa incercati sa dati mai multa importanta lucrurilor importante din viata voastra! Cred ca gandirea logica ne duce la lucruri simple pe care trebuie sa ne axam si sa le transformam in ceva benefic. Simplitatea este esenta oricarei elegante adevarate, asta a zis Coco Chanel. Cred ca un lucru simplu, bine facut, nu se va invechi niciodata si va fi la fel de frumos peste 10 ani, dar si peste 100 de ani. Aici timpul n-are relevanta! Si sa mai tinem cont de un lucru: Frumosul nu este intamplator! Ma gandesc la faptul ca un dormitor nu trebuie sa fie doar un simplu loc in care putem dormi cand ne este somn. Poate fi mai mult de atat, poate fi arta. Orice poate fi arta! Iar noi suntem responsabili sa facem arta din orice. Numai atunci putem spune ca traim… si atunci cand dormim, suntem linistiti!

Dormitorul trebuie sa contina obiecte care au un efect linistitor asupra noastra… de aceea, fiecare dormitor cred ca trebuie sa fie diferit in functie de fiecare persoana – toti suntem diferiti si avem diferite idealuri.

Pune-ti in dormitor o fotografie cu ceea ce vrei tu sa fii. Pune-ti obiecte care te reprezinta. Fa-l cat mai simplu! Daca e confortabil, este un lux. Patul nu trebuie sa fie din aur ca sa fie luxos! Alege-ti cu grija culorile. Ai o diversitate de variante: poti creea un contrast frumos, dar retine: cea mai frumoasa culoare este cea care iti vine bine!

Lumina este si ea un lucru foarte important! Am putea s-o asociem cu binele facand simple comparatii: Intunericul apare doar in absenta luminii la fel cum raul apare in absenta binelui si frigul apare in absenta caldurii, dar sa nu fim negativi, intunericul nu e rau decat atunci cand noi credem ca e rau… pana la urma nu dormim cu lumina aprinsa. Totusi cel mai bun somn pe care l-am avut a fost ziua si n-a durat prea mult. De aici imi vine alta idee: tot ce e frumos dureaza prea putin!

Pune-ti ceva natural in dormitor: o planta, pietre inedite; orice din natura este artistic. Trebuie  doar sa-i gasesti locul, sa faca parte din decor!

Si acum sa facem un exercitiu: imaginati-va pe voi insiva in paturile din imaginile de mai jos!

In care dintre paturile imaginate va simtiti cel mai confortabil?

Ei bine, ar trebui sa iti faci dormitorul asa cum ti-ai imaginat!  Trebuie sa fie asemanator cu acestea, cele care au fost cele mai confortabile in minte ta, cele in care te-ai simtit cel mai bine.

Surse imagini dormitoare: tumblr.com

 

Despre Andrei Staicu

Pasionat de fotografie, de lucruri care-mi plac si de paradoxuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *