Acasă / Curiozități / Efecte speciale in filme – inainte si dupa

Efecte speciale in filme – inainte si dupa

Efecte speciale in filme + exemple inainte si dupa

Tehnologia avanseaza si odata cu ea si efectele din filme devin din ce in ce mai reale. Curiozitatea ne impinge de la spate sa aflam cum sunt aplicate aceste efecte, desi deseori ne rezumam la replica „asta e facut pe calculator” pe care o auzim de mici de la ai nostri parinti.

Din asta eu inteleg ca atunci efectele speciale erau chiar vizibile si deloc profesionale, insa pentru acele timpuri era ceva nou si la moda. Astazi sunt mult mai populare si nu ne mai putem da seama unde sunt aplicate si unde nu; doar o persoana care lucreaza in acest domeniu, poate observa folosirea acestora. Tot ce stim noi, insa, este faptul ca sunt investite sute, mii poate chiar milioane de dolari/euro intr-un film care cu toate acestea, are o nota modesta pe imdb.

Toate aceste „efecte speciale” au la baza acel „green screen” si/sau o diversitate de layere. Termenul de „Green Screen” este explicat in videoclipul de >>AICI<< sau puteti vedea o parte din scenele cu „efecte speciale” din Fast & Furious 4 in videoclipul de mai jos:

Acum ca ati inteles cat de cat cum sta treaba cu acest green screen si cu trucurile aplicate de cei din spatele filmelor pentru a ne oferi o experienta vizuala dar si auditiva cat mai buna, va arat si cateva imagini din scenele diferitor filme inainte si dupa modificari.

efecte-speciale-green-screen

efecte speciale

efecte speciale in filme green screen

efecte speciale in filme

efecte speciale in filme inainte si dupa

efecte speciale in filme

efecte-speciale

time-square

stapanul-inelelor-grafica-calculator

efecte-speciale-in-filme--inainte-si-dupa

Daca sunteti interesati de editare video, puteti si voi sa faceti testul cu green screen cu ajutorul programelor de PC/ MAC precum Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects, Sony Vegas, etc.

Despre Andrei Staicu

Pasionat de fotografie, de lucruri care-mi plac si de paradoxuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *