Acasă / Stil de viață / Cum ne afecteaza telefoanele mobile sanatatea?

Cum ne afecteaza telefoanele mobile sanatatea?

TELEFOANELE MOBILE ȘI SĂNĂTATEA

Cum ne afecteaza telefoanele mobile sanatatea?

Abstract: În aceste pagini îmi propun abordarea unei probleme care ntelefoanele-ne-afecteaza-sanatateae îngrijorează pe toți- felul în care ne este afectată sănătatea de către telefoanele mobile.

Tehnologia a atins praguri înalte, iar noi suntem tentați să ținem pasul cu ea, dar oare cât de mult poate rezista corpul nostru în aceste condiții?

Observăm o scădere a perioadei de viață, iar mortalitatea din cauza vârstei vine în jurul limitei de 70 de ani, spre deosebire de străbunicii noștri care se apropiau cu succes de vârsta de 100 de ani.

Deși pare incredibil, supoziții asupra efectelor tehnologiei, în speță a telefoanelor mobile și nenumăratele lor radiații la care suntem expuși, nu au încetat să apară.

De-a lungul timpului și datorită nenumăratelor studii efectuate în baza acestei probleme, s-a observat că atât telefoanele mobile cât și alte dispozitive fără fir pun în pericol cea mai importantă și complexă componentă a organismului uman- creierul.

Specialiștii recomandă ca perioada și modul în care folosim aceste device-uri să fie cât mai scurtă și într-un mod precaut.

Universitatea Orebro din Suedia este deținătoarea unui astfel de studiu privind influența negativă a telefonului mobil. Cercetătorii acestei universități au demonstrat că între utilizarea telefonului mobil și o anumită substanță proteică din lichidul cefalorahidian există o legătură. Lichidul cefalorahidian este important în protejarea creierului de influențele externe. Folosirea îndelungată și fără intensă a acestor dispozitive tinde să crească nivelul proteinei pomenite mai sus, denumită transiretină, în sânge.

De asemenea, telefoanele mobile sunt responsabile pentru durerile de cap ale copiilor.

După cercetările efectuate de specialiști s-a ajuns la concluzia că telefonul poate produce dureri de cap, probleme de concentrare, precum și tulburări astmice.

Din păcate, numai un procent infim de 2% dintre tineri și copii au în vedere și utilizează căștile atunci când poartă o discuție telefonică. Specialiștii recomandă ca alternativă și opțiunea de speaker, doar să fie evitată apropierea excesivă a dispozitivului de cap.

Deși nu s-au efectuat suficiente studii cu privire la efecte, a fost descoperit așa-zisul „efect termic”- efectul de încălzire produs de telefoane, iar în opinia cercetătorilor, în viitor vor reuși să descopere și alte efecte nocive.

Un alt efect de-a dreptul de temut este creșterea riscului de apariție a unei tumore la creier.

Studii făcute anterior au adus la cunoștință că persoanele care au folosit telefoanele mobile pe o perioadă mai mare de 10 ani și într-un ritm haotic prezintă un risc mai ridicat spre a dezvolta diverse tumori.

Cel mai comun tip de cancer la creier este gliomul, iar cercetătorii coreeni afirmă că utilizarea mobilului crește șansele apariției unei astfel de tumori cu până la 25%.

Tinerii sunt mai predispuși efectelor negative deoarece organismul absoarbe mai rapid radiațiile care duc la deteriorarea celulelor.

Cu toate că mai sus am prezentat efecte alarmante, existența unor studii care nu scot telefonul mobil ca principalul vinovat pentru diverse afecțiuni, nu poate fi ignorată.

Așadar, conform unor studii efectuate de cercetători din Danemarca, există un anumit risc, însă nu suficiente dovezi pentru certificarea tuturor influențelor negative ale telefoanelor.

Există voci și contra aducerii telefonului într-o lumină complet proastă. Sunt mulți și cei care afirmă că efectele negative sunt descoperite din nevoia de a descoperi ceva și cred în existența unor conflicte de interese între marile companii și cercetătorii diverselor universități.

Desigur, adevărul se află undeva la mijlocul acestei mări de ipoteze și concluzii, însă un lucru este sigur- se trage un uriaș semnal de alarmă pentru ca oamenii să nu uite că orice lucru îi poate afecta, iar radiațiile mai mici sau mai mari ale telefoanelor nu fac excepție.

Ca un caz amuzant, avem un telefon care a salvat la propriu viața deținătorului său în momentul în care acesta a fost împușcat, oprind glonțul să străăungă pieptul victimei.

De asemenea să nu uităm de aria mare de acoperire pe care acestea o au, ajutând la comunicarea rapidă și eficientă.

Metodele de precauție ar fi evitarea convorbirilor telefonice prea lungi, utilizarea căștilor sau opțiunii de speaker , precum și utilizarea alternativei telefonului fix de câte ori se ivește ocazia.

–––––––––––

 

Despre Utilizator Anonim

Acest articol a fost publicat prin intermediul acestei pagini: http://cuvantultinerilor.ro/trimite-articol/. Daca doresti sa publici si tu un articol, noi suntem incantati sa iti promovam ideile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *