Acasă / Gânduri / Scrisoare pentru mama

Scrisoare pentru mama

 

“O mama e acea persoana care poate lua locul oricui, dar nu poate fi inlocuita cu nimeni. “(Gaspard Mermillod)

Scrisoare pentru mama

Nici nu stiu cum sa incep…
Ti-as spune ca te iubesc, insa stii asta deja…
Ti-as spune ca esti tot ce am mai bun pe lume, insa cuvintele sunt de prisos pentru ca tu stii si asta deja…
Oricat as vrea sa iti arat iubirea mea, nimic nu poate depasi insa, dragostea ce tu mi-o porti.
Iti scriu insa, pentru că altfel, nu știu dacă aș avea curaj sa-ti spun toate acestea…

Mi-aduc aminte cum ma asezam cu capul in poala ta. Ma mangaiai si mi-era tare bine… Cand ma mangaiai tu, parca si timpul se oprea in loc… Chipul tau intrupat parca dintr-un vis, mereu aparea cu blandete si imi zambea… Mi-e tare dor de tine acum. Mi-e dor de sarutarile tale calde, de vocea ta senina care imi anihila orice durere. Parca si acum aud cuvintele magice… ”Unde pupa mama trece!” si… pupai un ochi, il pupai si pe celalalt… ca sa nu se supere…

Insa anii au trecut si s-au prins ca intr-o salba… iar prima ta bucla alba nu stiu cand a aparut… stiu doar ca in bucle, firele de nea s-au ivit din vina mea… Inima ta ca un abis a acumulat toate grijile si suferintele pe care eu ti le-am provocat… insa tu mereu ai gasit in adancul ei puterea de a ierta.

Dragostea ta a fost si este pentru mine, singurul lucru stabil intr-o lume relativa… Ce mi-a dat aceasta siguranta? Simplu: faptul ca mereu m-ai condus pe drumul vietii, ai fost mereu alaturi de mine ca mama, prieten, mentor si ocrotitor. Si chiar daca uneori am ales sa imi urmez propria cale… tu mi-ai oferit cea mai de pret comoara: libertatea . M-ai lasat sa invat din propriile greseli si ai fost singurul om care a crezut în mine mai mult decât am crezut eu însami.

Nu știu dacă ti-am mărturisit vreodată cât de mult te admir, avand in vedere ca cele mai reusite conversatii ale noastre au avut loc in liniste, atunci cand numai inimile noastre au vorbit. Uneori ma simt chiar mult inferioara in fata puterii, determinarii, demnitatii tale… Simplitatea felului cum iubești, cum crezi, cum speri, ma nauceste…

Fiecare om are în viaţă o persoană a cărei prezentă este incontestabilă şi de neuitat, a carei prezenta este de neinlocuit şi, cu siguranţă, a carei iubire nu poate fi masurata in cuvinte. Pentru mine acea persoana esti tu …simplu spus: MAMA.

Despre Andreea Casota

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *