Acasă / Stil de viață / Mereu sa faci ceea ce iti este frica sa faci

Mereu sa faci ceea ce iti este frica sa faci

Mereu sa faci ceea ce iti este frica sa faci SAU „Întotdeauna fă ceea ce îți e frică să faci.” Ralph Waldo Emerson.

Un mare scriitor de aforisme spunea odata : „Norocul este excepţia, nu regula jocului.” Nu am auzit niciodata de cineva care sa aiba noroc pentru o perioada lunga de timp. Asa numitele „Lovituri norocoase” vin si pleaca, dar beneficiile de lunga durata presupun sa faci un efort continuu.

Vechiul proverb care spune: „Cu cât muncesc mai mult, cu atât sunt mai norocos” este foarte mereu-sa-faci-ceea-ce-iti-este-frica-sa-faciadevărat.” Cu toate acestea, tentatia sa asteptam ca lucrurile bune sa vina de la sine este mare. Cautam zilnic cate o scuza pentru a amana ce am putea face chiar in acel moment. Toate aceste motive neintemeiate sunt doar niste „Pilule otravitoare” care odata inghitite azi, maine…de ce nu in fiecare zi, deoarece ne confera un confort pe termen scurt, devin in timp mortale.

Trebuie sa invatam sa iesim din zona noastra de confort. Cele mai importante oportunitati apar in cele mai dificile perioade. Indiferenta inseamna esec, daca nu se incepe nimic, nici nu se obtine nimic. Daca astepti sincronizarea perfecta, poti foarte bine sa renunti chiar in acest moment. Dai vina pe petrecerea de maine fiindca nu poti incepe dieta azi, nu te poti apuca de un hobby pana nu te pensionezi, dai vina pe vreme, pe bani, pe sefi, profesori, colegi pentru insuccesele tale….dar ghici cine este adevaratul vinovat? Inceteaza sa mai cauti scuze, amanari, garantii, sa astepti sa te simti in siguranta. Aplica pur si simplu sloganul Nike „JUST DO IT”.


Succesul este atins de cei care cred in ei si sunt intr-adevar pregatiti sa faca o schimbare.
Tine seama de un lucru important… nimeni nu este perfect. Facand lucruri despre care nu suntem siguri ca le putem face….am fi uimiti sa vedem cat de abili suntem. Acesta este drumul cel mai sigur catre un viitor inplinit, si o viata cat mai plina de realizari.

Surza de inspiratie:”Fara risc nu exista castig.” de Roger Fritz

Despre Andreea Casota

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *