Acasă / Curiozități / Good to Go: Drumul de la idee la Startup

Good to Go: Drumul de la idee la Startup

good-to-do-textZilnic sute de idei de afaceri ne trec prin cap, însă drumul de la idee la startup este unul dificil de parcurs. Good to Go, proiect câștigător al Programului de granturi Raiffeisen Comunități, urmărește să transforme acest traseu într-o expediție antreprenorială unică, punându-vă la dispoziție un bagaj nelimitat de resure. Ce se află în rucsacul Good to Go? Antreprenori români de success, alumni dornici să își împărtășească experiența și module centrate în jurul proceselor esențiale de dezvoltare ale unei afaceri.

 

Good to Go este prima academie gratuită de startup-uri din România și este un proiect național în cadrul căruia participanții vor găsi contextele antreprenoriale necesare dezvoltării și testării modelului lor de business. Structurat in cinci module: Startup DNA, Knowing your Business, Winning your first customer, Financing your business și Making it legal, Good to Go urmărește lansarea pe piață a unor startup-uri viabile. Parcursul echipelor în cadrul modulelor va fi urmărit îndeaproape de business mentori, care îi vor pregăti să își susțină ideea de afaceri în fața investitorilor.

module-good-to-go

Aflat la cea de a XI-a ediție, proiectul a constituit de-a lungul timpul o rampă de lansare pentru multe startup-uri. Dintre acestea, amintim două afaceri pornite anul trecut: „Cu Sens”, un business ce oferă sesiuni de training și workshop-uri de dezvoltare personală și „Kryptonited  Z.inc”, o cafenea de tip comic book store, prima de acest gen din România. Pentru Carina, fondator “Kryptonited  Z.inc”  Good to Go: „a fost locul unde ni s-a validat o idee pe care am avut-o cu mult timp înaintea înscrierii în program”.good-to-go-poza-conferinta

Un alt fost participant al proiectului afirma: „Good to Go m-a pus la un loc cu un grup de tineri care aveau interese asemănătoare cu ale mele, alaturi de care am creat o comunitate activă în domeniul afacerilor. Menționez că o parte dintre ei mi-au devenit ulteriori parteneri și profit de această ocazie să mulțumesc echipei Good to Go.

Care este procesul de selectie? Studenții vor aplica pe site-ul http://www.goodtogo.ro până oe 17 martie. Cu ajutorul conferințelor naționale din Iași, Cluj-Napoca si Timișoara, tinerii din țară dornici să-și deschidă o afacere au șansa să afle mai multe detalii despre proiect iar cei din București pot participa la evenimentul de networking ce va avea loc în 16 martie la
Connect Hub.

Good to Go este un proiect Business Club, comunitate a asociației studențești Voluntari pentruIdei și Proiecte. Business Club reunește tineri care împărtășesc pasiunea pentru antreprenoriat și care se implică activ în construirea de programe educaționale cu scopul de a schimba în sens pozitiv mediul de afaceri din România.

aplica-la-good-to-go
http://www.goodtogo.ro

 

 

Despre Andreea Casota

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *