Acasă / Gânduri / Bogatia celui sarac, fara dublu sens

Bogatia celui sarac, fara dublu sens

Am plecat, sa nu ma asteptati, sa nu ma cautati. Intrebarile nu-si au rostul, sunt intrebari fara raspuns. Va pot arata zarea, locul de intalnire si apoi imi iau la revedere, din nou.

Sunt doar un calator, voiajor, astazi  aici, maine departe. Se zice ca unui calator ii sta bine cu drumul. Pentru ca asta e tot ce are, iar la sfarsitul calatoriei, drumul parcurs ii va fi cea mai buna lectie de viata. Ma poti recunoaste usor, insa cam atat despre asta, pentru ca nu raman prea mult intr-un loc. Bagajul e cel care ma da de gol si ii iese de fiecare data. Dar sa-l las in urma ar insemna sa neg ceea ce sunt. Cine sunt. Ceea ce devin pe zi ce trece. E un bagaj plin, e greu, dar calatoria asta ma invata ca momentele ce-ti fac inima sa tresare, cele care iti fac sufletul fericit, ar trebui sa fie mai importante decat orice alte greutati. Din obisnuinta, uit de greutate, ridic privirea si plec mai departe..

Lasa-ma sa gresesc si-ti promit ca nu va mai exista o data viitoare. Lasa-ma sa cad si-ti promit ca ma voi ridica. Lasa-ma sa imi aleg singura destinatia, tu doar fi-mi calauza.

Eu imi port cu mandrie bagajul in fata tuturor. Calatorul este un om bogat, dar totusi sarac, ar spune unii.

Ce inseamna sa fii bogat intr-o lume mult prea saraca in valori si in principii? 

Un calator pretuieste clipa, pretuieste ceea ce are, pentru ca stie ca ziua de maine iti poate oferi un cu totul al cadru al orizontului. Si ca poate fi putin cam prea tarziu pentru regrete. El e bogat in amintiri, in momente care iti taie rasuflarea, in principii si idei traite pe propria-i piele, in decizii ce s-au transformat in aventura vietii lui.. Poate ca nu are un cont considerabil la banca, sau o casa pe plaja, dar cu siguranta stie cum e sa intampini rasaritul de soare, pe plaja, intr-o dimineata rece de vara, iar valurile sa-ti trezeasca toate simturile. Poate ca nu cunoaste luxul material si comfortul dat de acesta, dar are in jur prieteni si oameni minunati care il fac unul dintre cei mai norocosi oameni de pe pamant. Poate ca nu-si face griji si planuri pentru ziua de maine, dar pentru el azi e ceea ce conteaza cu adevarat. O zi mai buna ca ieri, un maine mai bun ca azi.

foto: © Andrei Staicu | www.andreistaicu.com

Despre Andreea M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *