Acasă / Gânduri / Doamna si vagabontul

Doamna si vagabontul

I-ai vazut si tu pe strada ieri, nu-i asa? Pare o coincidenta si ai dreptate! Pare, pentru ca nu este nici una.

Ce te face sa o numesti pe ea doamna? Probabil acelasi motiv din cauza caruia l-ai numit pe el vagabont. Nu-i cunosti pe niciunul! Faci supozitii si arunci verdicte bazate doar pe ceea ce lasa ceilalti la vedere..putin inflorit..bine,putin mai mult.

doamna-si-vagabontulNu o cunosti pe ea, dar o numesti doamna. Probabil dupa felul cum se imbraca, stii, ai mai vazut-o si in alte circumstante si chiar ai indrazni sa afirmi ca e una dintre acele femei care nu se gandeste de doua ori in atunci cand vrea ceva cu adevarat. O femeie puternica. Care stie ce vrea. Cunoscuta. Cu influenta..ca e la moda. Ai numit-o asa dupa felul cum merge sau dupa barbatul pe care il poarta la brat? Ai ajunge sa spui ca nu oricine poate juca rolul asta. Nimic mai adevarat! Dar acum ce mai zici? L-ai numit instinctiv vagabont in acelasi timp in care pe ea ai numit-o lady. L-ai numit asa pentru ca el nu se incadreaza in tiparele tale de “barbat”. Dar asta nu-i vina lui..nici a ei.

Aparentele insala si ne intalnim cu asta zi de zi. Ne vine mai usor sa analizam exteriorul si sa catalogam, decat sa cunoastem cu adevarat o persoana si abia apoi sa ne facem o parere care sa spuna ceva despre noi si despre persoana in cauza.

Poate ca amandoi au defecte, amandoi au facut greseli, amandoi au un trecut, dar  aleg ca viitorul lor sa aiba aceeasi directie, aceeasi perspectiva. Au invatat si ei ca aparentele insala si in momentul in care iti dai seama de asta, comentariile nu te mai afecteaza. Esti constient ca lumea de pe margine va exista intotdeauna. Intotdeauna se va gasi cineva in umbra. Sa-ti transforme povestea de viata in titlu de ziar. Si chiar daca nu citeai ziarul inainte, acum o faci. Sa-ti vezi viata negru pe alb. Cum trece pe langa tine.

A fost mai usor sa o numesti pe ea doamna, un apelativ mult mai potrivit pentru partea feminina din ecuatie si sa-i lasi lui rolul de bad boy al povestii..ca poate i se potriveste mai bine. Ca la fizica, plusul atrage minusul, minusul atrage plusul. In ambele sensuri. Daca tragi linie, o sa vezi ca ceva lipseste.

Mai intai de toate cunoaste-i. Afla-le povestea. Vei fi uimit sa descoperi ce e in spatele infatisarii lor. 

El si-a pierdut apelativul..si cu siguranta a invatat cum sa devina un om mai bun.

Iar amandoi stiu ca certurile si reprosurile se fac cand se trage cortina. Cand amandoi devin egali. Iar lumea din jur nu mai poate critica. 

Despre Andreea M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *