Acasă / Gânduri / Perfectul simplu

Perfectul simplu

 

Tu

El

Voi… va scrieti zilnic povestea. Si poate ca amandoi aveti stersaturi si taieturi, dar la finalul zilei stiti bine ca toate astea au meritat.

Sunteti sarea si piperul din mancarea bunicii, pe care amandoi o iubiti. Si pe bunica si pe mancare. Fara ele, trebuie sa recunosti, viata nu ar mai fi la fel.

Unul dintre voi va fi mereu rasfatatul celuilalt si amandoi veti sustine asta cu vehementa pana-n panzele albe, cand veti semna pacea si veti face cate jumatate de pas catre un armistitiu.. Dar noaptea-i scurta si tot la zi ajunge.

Tu stralucesti ca soarele de asta-vara, iar el se multumeste doar cu rolul lunii in toata povestea asta. Si nimeni nu va reusi sa desluseasca intelegerea voastra. Caci prezenta ta, inseamna lipsa lui. Prezenta ta, iubirea lui… unul fara altul ar strica echilibrul.

Va intreceti la alergari. Doar ca tu concurezi la 100 magazine mall, iar el cine stie in ce carte a recordurilor a mai intrat pentru cel mai bun discurs tinut vreodata.

Intotdeauna va fi loc de mai bine. Mai bine el, mai bine tu…(caci tu ai gatit, iar vasele alea nu se vor spala singure ). Si uite asa, vom trai intr-o lume mai buna.

Aveti si limite, in contractul nescris. Dar mereu le incalcati. Treceti prin focul cuvintelor, duceti un razboi cu gandirea celuilalt, unul in care nu exista invins, ci doar invingatori. Insa cand amandoi va gasiti la pamant, iubirea va invie si va da aripi. Si o luati de la capat. Dar oare pana cand?

Va stiti proportiile din ecuatie. Si va place sa jucati cu miza mare, dar niciodata nu gustati din iubirea voastra si din placerea egalului. Voi doar o puneti la naftalina, ca de, sunteti tineri, aveti viata in fata si poate va va trebui cand veti dori sa reinviati, la batranete, flacara iubirii.

Trenul vietii voastre merge in directii diferite, sunteti mai mereu pe fuga, dar drumurile voastre se intalnesc des. Intr-atat de des incat ati incepe chiar sa credeti in destin. Ba mai mult.. ca ceva clar se intampla si nu e doar faptul ca ati gresit trenul. La sfarsitul calatoriei, veti zambi, va veti privi si veti stii ca sunteti facuti unul pentru altul.

Iar tu, spui ca nu si nu, dar stii bine ca e da. Spui nu ca sa-i dai farmec lui da.

foto: Andrei Staicu | www.andreistaicu.com

Despre Andreea M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *