Acasă / Gânduri / In dulcele stil… uman

In dulcele stil… uman

Lectiile pe care le primim de-alungul vietii, le primim de obicei atunci cand ne asteptam mai putin. Ce dureaza mai mult e sa analizam, sa asimilam … sa invatam sa credem ca intotdeauna exista loc de mai bine. Ceea ce nu este greu deloc; cu putin curaj si o doza de optimism.

Am ramas placut surprinsa cand zilele trecute cand am dat peste o lectie din care fiecare dintre noi ar trebui sa invatam; se intitula simplu: Alegoria Broscutelor. La prima vedere, poate suntem tentati sa spunem ca suna copilaresc, ca nu e ar fi nimic complicat in cele ce urmeaza. Surpriza? La fel de simpla si de eleganta a fost continuarea.

Alegoria spune asa… Ca a fost odata un grup de broscute care voiau sa se ia la intrecere, telul lor fiind sa ajunga in varful unui turn foarte inalt. Se stransesera multi spectatori iar cursa era pe cale sa inceapa, insa nimeni nu credea in reusita broscutelor.

„Oh, ce obositor!!!

Nu vor reusi niciodata sa ajunga sus!“ 

Incet incet, broscutele incepura sa abandoneze cursa, cu exceptia uneia singure care mergea voioasa mai departe.

 „E mult prea obositor! Nu va putea nimeni sa ajunga sus!“

Tot mai multe broscute se resemnau si abandonau.. cu o singura exceptie. Ambitia si rezistenta enorma o calauzesc pana in varf, in timp ce toate celelalte renunta pe parcurs.

Toti doreau sa afle cum a resuit, care a fost secretul ei. Marea le-a fost mirarea cand au descoperit ca broscuta era SURDA.

Morala? Nu asculta niciodata gandurile pesimiste, oamenii rau voitori care nu cred in puterea unei persoane care isi doreste ceva cu adevarat.

Cuvintele pot avea un efect demoralizant asupra oricaruia dintre noi. Ele ne pot incuraja dar in acelasi timp ne pot face sa ne pierdem increderea in fortele proprii. Nu lasa pe nimeni sa iti rapeasca optimismul si curajul de a pleca la drum si de a ajunge acolo unde ti-ai propus. Drumul te marcheaza, greutatile te intaresc, greselile te invata, iar privelistea din varf face ca toate astea sa merite efortul. 

Fii optimist!!

Si mai ales, “SURD”! (a se aplica atunci cand cineva iti spune ca visurile tale sunt imposibil de realizat).

Fericirea e doar in mana ta, iar cand stai sub acelasi acoperis cu increderea de sine, succesul iti poate bate la usa cand te astepti mai putin.  Acum intrebarea e urmatoarea… Ai vizor?

foto: Andrei Staicu | www.andreistaicu.com

Despre Andreea M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *